Conform buletinului nivometeorologic emis de catre Centrul de Prognoza Sibiu riscul de avalanşă este de gradul 3 la altitudini peste 1800 de metri si de gradul 2 la altitudini sub 1800 metri,  astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş, sunt și vor rămâne închise.
Avand in vedere prognoza cu precipitatii abundente pentru urmatoarele 36 de ore, estimam ca stratul de zapada de la Balea Lac –€・Cota 2000 Transfagarasan, care in acest moment masoara 205 cm, va creste cu cel putin 25 cm de zapada umeda, grea, ceea ce va duce la modificarea nivelului de risc de avalansa. Avertizăm că acest risc va exista chiar şi în zonele joase, împădurite.
Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeana, este să nu incerce să urce pe traseele inchise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă, sau la Dispeceratul National Salvamont, formând 0SALVAMONT.
 Deasemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât, să existe o marjă de siguranţă de o ora de lumină, după terminarea acesteia, tinand cont ca la ora 18:30 este deja intuneric.
În afara echipamentului obligatoriu iarna (incalţăminte şi îmbrăcăminte adecvata, colţari, piolet etc.) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat să aveţi incălţări şi îmbrăcăminte de iarnă, de asemenea o lanternă, pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos.
Nu parcaţi maşinile la baza pantelor mari, fără pădure, încărcate cu zăpadă! În această perioadă este necesară o prudenţa marită, pentru a evita situaţiile nedorite.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI