Pe 3 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 27 martie 2020, patru persoane au fost surprinse de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, care acționau împreună cu jandarmi argeșeni, în timp ce mutau țigări nefiscalizate, din remorca unui TIR într-o autoutilitară, iar doi bărbați au fost prinși.

Ulterior, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au administrat probatoriu, în urma căruia, în dimineața zilei de 28 martie 2020, au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat de 34 de ani, din Mioveni și un bărbat de 29 de ani, de cetățenie bielorusă, ulterior fiind dispusă cercetarea acestora sub măsura controlului judiciar.

De asemenea, în cauză, alături de cei doi, mai este cercetat un alt bărbat, de 41 de ani, din Bascov, sub aspectul instigării la infracțiunea de contrabandă.

În cele două mijloace de transport se găseau 148 de baxuri cu țigări, conținând aproape 1.500.000 de țigări. 

Valoarea prejudiciului, stabilită la peste 1 milion de lei, a fost recuperată parțial, până la concurența sumei de 750.000 de lei, prin instituiea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor aparținând persoanelor cercetare.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. (foto ilustrativ) 

Comments

comments