Rețeta “Zabic” este folosită în Muntenia.

Ingrediente: 250 g malai, apă cât cuprinde, untură, sare.

Mod de preparare: Se amestecă mălaiul cu apă și sare. Se frământă bine, ca un aluat.

Din compoziția obținută se modelează turtițe de mărimi medii. Fiecare turtiță se pune la prăjit în untură sau se coace în cuptorul până se rumenește.

Mod de servire: Bucățile de zabic se servesc în loc de pâine sau se pot pune în ciorbă, sub formă de crutoane.

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastră, în perioada 8 ianuarie 2014 – 20 ianuarie 2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului în perioada 6 decembrie 2014 – 20 ianuarie 2015.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI