Rețetă românească: Plăcintă cu dovleac

Ingrediente: Făină albă, un pachet de margarină sau unt, bicarbonat, 2 ouă

Ingrediente umplutură: Un dovleac mediu sau dulceață de dovleac, zahăr

Mod de preparare: Într-un castron de inox se bat ouăle, apoi se adaugă margarina topită sau untul topit și se amestecă bine, adăugându-se bicarbonat. Se pune făina și se frământă până se încorporează formându-se un aluat potrivit de tare.

Se împarte coca în două bucăți egale care se întind cu sucitorul sub forma unor foi de plăcintă.

Pregatire umplutură: Umplutura poate fi preparată din dulceață de dovleac sau din dovleac ras, amestecat cu zahăr.

Se așează prima foaie de plăcintă într-o tavă, se adaugă umplutura și se învelește cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară „50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.

Reţeta românească „Plăcintă cu dovleac” a fost oferită şi preparată de Celebration Garden şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din str. Pajurei nr.1, București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.