Rețetă oltenească: Sarmale în dovleac

1,223 views

Ingrediente: 1 dovleac, 2 cârnăciori semiafumați, 300 g costiță afumată sau kaizer, 500 g carne tocata (3/4 porc și 1/4 vita), 100 g orez cu bob rotund, 1 pungă de mălai Gold Maya, 3 cepe, bulion, sare și piper, frunze de dafin, cimbru.

Mod de preparare: Se călește ceapa, până prinde o culoare ușor aurie și se adaugă orezul. Apoi se adaugă bulionul și condimentele. Se amestecă bine și se lasă la răcit. După ce amestecul s-a răcit se adaugă peste carnea tocată și se amestecă. Dupa ce amestecul este gata, se trece la înfășurarea acestuia în foi de varză. Se așează într-o oală și se fierb aproximativ o oră.

Separat se ia un dovleac și se scobește. Se așează sarmalele în dovleac iar deasupra lor se pune costița afumată, foile de dafin și cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adăuga și cârnaciorii semiafumati.

Dovleacul se așează într-o tavă și se introduce în cuptor pentru câteva ore, până ce pereții dovleacului se pătrund.

Mod de servire: Sărmăluțele în dovleac se servesc cu mămăliguță preparată din mălai Gol Maya.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. In noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

 

Comments

comments