“Midii cu vin alb” reprezintă un tip de mâncare preparat din scoicile cu numele Mytilus galloprovincialis (midia mediteraneană). Principalele țări producătoare de midii mediteraneene sunt Spania și Italia.

Ingrediente: 1,5 kg midii mediteraneene jumătăți, rosii cherry, 2 linguri ulei Arpis, vin alb, o legătură de pătrunjel, 6 căței de usturoi, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăță midiile în felul următor: se pun într-un vas cu apă rece. Alături se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie și se curata trăgând de ele în partea opusă balamalei cochiliei. Se curăță fiecare cochilie frecând-o energic cu un burețel de sârmă sub jet de apă. Se pune fiecare midie curățată în vasul cu apă curată.

Când toate midiile sunt curățate, se mai clătesc în câteva ape. Se scurg bine de apă chiar înainte de a le gati.

Se încinge tigaia cu uleiul Arpis. Se adaugă cățeii de usturoi striviți și se călesc scurt. Se adaugă roșiile cherry și midiile mediteraneene.

Se adaugă vin alb. Se condimentează cu piper și sare, după gust. Se asezonează cu pătrunjel.

Mod de servire: Se servesc fierbinți, cu pâine proaspătă și felii de lămâie, alături de un pahar cu vin alb.

Partenerul principal: Partenerul principal al programului de educaţie culinară “50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI