Rețeta magiunului de prune Topoloveni a ajuns la venerabila vârstă de 105 ani

0
134

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP), este preparat după o reţetă păstrată din anul 1914. Tradiţia gastronomică românească este astfel reprezentată cu mândrie și corectitudine peste tot în lume. Magiunul de prune Topoloveni se bucură de cele mai prețioase aprecieri, din partea tuturor consumatorilor care preferă produse naturale, de cea mai bună calitate, fără zahăr adăugat, fără conservanți și aditivi alimentari. O dovadă în acest sens este titlul de Furnizor al Casei Regale a României, siglă pe care consumatorii o pot regăsi pe eticheta produselor Topoloveni.

Pentru a marca aniversarea celor 105 ani de tradiție respectată cu grijă, Magiunul de prune Topoloveni este prezent la două dintre evenimentele care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână și a căror mesaj îndeamnă la abordarea unui stil de viață sănătos. Primul eveniment unde Magiunul de prune Topoloveni va încânta participanții cu gustul inconfundabil este Marșul Mașinilor ECO și Marșul Bicicletelor SmartiCity. Acest eveniment are are loc la București, sâmbătă 13 iulie cu începere de la ora 11, din fața Bibliotecii Naționale.

Pentru a rămâne în acelasi ton sportiv și a oferi energie celor care participă la astfel de evenimente, duminică 14 iulie, produsul vedetă al companiei Sonimpex Topoloveni va fi prezent la Maratonul Topoloveni Summer Tour, organizat de Riders Club.

”Am reuşit să continuăm tradiţia şi să facem cinste gastronomiei româneşti, oferind pieţei produse funcționale cu care românii să se hrănească, produse care se regăsesc şi pe masa Casei Regale a României, produse recunoscute la nivel internaţional. Pentru a fi mai aproape de consumatorii noștri am deschis două magazine proprii în București, pe Bd. Carol I nr 57 și pe Str. C. A. Rosetti nr. 26. Atât în magazine cât și pe site-ul nostru www.magiun-sonimpex.ro, aceștia pot găsi toate produsele noastre la preț de producător – magiunurile Topoloveni (de prune, de struguri, de măr și de dovleac), dulcețurile Topoloveana și zacuștele sau bulionul de roșii Topoloveana. Noi menţinem ştacheta ridicată şi nu ne abatem de la calitate, respectăm consumatorii și le oferim produse naturale, sănătoase 100%”, a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

La 105 de ani de tradiţie şi peste opt ani de recunoaştere internaţională, Magiunul de prune Topoloveni a fost promovat cu ajutorul fondurilor accesate de la Uniunea Europeană, în Elveţia, Norvegia, Rusia, America de Nord şi Orientul Mijlociu. De asemenea, Magiunul de prune Topoloveni este protejat prin certificarea IGP din 7 aprilie 2011 și cu sprijinul UE în state precum Canada, Republica Singapore și Japonia.

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcțional, care consumat în mod curent contribuie la menținerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienți, micronutrienți (fitonutrienți, în special antioxidanți, vitamine, fibre alimetare). Poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentației bebelușilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet – cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecționate (din cel puțin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereți dubli, fără foc direct, în așa fel încât sunt păstrate aproape integral calitățile sanogene ale prunelor proaspete.

Istoricul certificărilor de calitate

– Protected Geografical Indication (EU)- Comisia Europeană acordă Magiunului de prune Topoloveni certificarea de Indicaţie Geografică Protejată, prima certificare de acest fel acordată unui produs tradiţional românesc. ”Specialitatea românească este acum una dintre cele peste 1000 de denumiri de produse protejate, în conformitate cu legislaţia de protecţie a indicaţiilor geografice, denumirilor de origine şi a specialităţilor tradiţionale” se menționează în declaraţia oficială a Comisiei. Publicarea brandului ”Magiun de prune Topoloveni” în Jurnalul Oficial al U.E. reprezintă o recunoaștere a autenticității, a tradiției, a istoriei, a reputației și a excepționalelor calități ale produsului, plasându-l în categoria premium a dulcețurilor din fructe.
– „Superior Taste Award”, Institutul pentru Gust si Calitate Bruxelles (ITQI), 2010, 2011.
In anii 2013 si 2014 Magiunul de prune Topoloveni a primit din partea ITQI doua din maximum trei stele de aur, ceea ce inseamna ca produsul a fost apreciat ca avand „un gust remarcabil”
– Official Supplier of Royal House of Romania (Furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei)
– Ambassador of the “Romanian traditional taste“- (brandul turistic al Romaniei – oferit de Ministerul Turismului, postat pe eticheta produsului)
– Certificat ”Atestarea Calității” – Centrul Național de Teste Comparative
– Produs tradițional recomandat de BIO ROMÂNIA.
– Cod NATO: NCAGE: 1A64L
– Certificat KOSHER
– Magiunul de prune Topoloveni – ambasador al bunului gust românesc
– Certificat HALAL, atat pentru magiunul de prune Topoloveni cat si pentru unitatea de productie
– Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, se arată în concluziile unui studiu efectuat la Institutul pentru Diabet, Nutriție și Boli Metabolice “N. C. Paulescu”.
-August 2015- Magiunul de prune Topoloveni a primit o stea la Great Taste Awards in Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here