Lucrările la proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare realizat de administraţia locală din Bascov în colaborare cu SC Apă Canal 2000 SA este în plină desfăşurare.

Prin intermediul proiectului „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerare Piteşti, localităţile Merişani şi Bascov” în comună vor fi executate lucrări atât la reţeaua de canalizare cât şi la reţeaua de apă. 

Pe reţeaua de apă se au în vedere următoarele lucrări: reabilitarea reţelei de distribuţie apă pentru aproximativ 4,8 km (inclusiv subtraversări), instalare cămine pe conducte, hidranţi de incendiu şi contorizare consumatori, execuţia a 3 puncte de măsură clor şi presiune. 

În ceea ce priveşte canalizarea, investiţiile vizează următoarele lucrări: extinderea reţelei de canalizare gravitaţională pentru aproximativ 19,4 km (inclusiv subtraversări), instalare cămine pe conducte şi racordare consumatori, execuţia a 9 staţii de pompare apă uzată şi execuţia conductelor de refulare aferente în lungime de aproximativ 3,4 km (inclusiv) subtraversări. 

Proiectul face parte dintr-unul mai amplu, „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată” implementat de SC Apă Canal 2000 SA, operatorul regional pentru judeţul Argeş, proiect de care beneficiază aproximativ 224.000 de argeşeni, printre care şi locuitorii comunei Bascov. Proiectul, finanţat în cadrul programului Operaţional Sectorial Mediu prin Axa prioritară 1 – „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată” are o valoare totală eligibilă de 434.205.197 lei, dintre care 324.736.033 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin fondul de Coeziune.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI