Restaurantele sunt obligate să-și informeze clienții despre conținutul preparatelor

Conform Ordinului privind furnizarea de informații la comercializarea produselor finite, restaurantele sunt obligate să-și informeze clienții despre conținutul preparatelor servite. Informațiile de tipul declarației nutriționale și aditivilor folosiți, trebuie să respecte preverderile europene. Altfel spus, atunci când ne referim la declarația nutrițională, aceasta trebuie să conțină informații precum: Valoarea energetică; cantitățile de grăsimi, acizi grași saturați; zaharuri; sare.

Aceste informații deosebit de utile pentru fiecare consumator în parte, trebuie să fie accesibile și disponibile direct la locul de desfacere sau oferire a acestor produse. În ceea ce privește comercializarea la distanță, aceste informații trebuie să fie disponibile înainte de finalizarea comenzii de către consumator.

Pentru a veni în sprijinul consmatorilor, aceste informații trebuie afișate la loc vizibil, fără a fi acoperite de imagini sau alte materiale scrise, sterse sau greu de citit. Informațiile trebuie să fie accesibile, usor de citit, de neșters, lângă produs, pe un panou sau pe lista de meniu.

De asemenea, în cazul preparatelor expuse spre vânzare prin tehnicile de vânzare la distanță, aceste informații trebuie să fie disponibile pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau pe ambalajul de transport, dar și în orice material publicitar.

Ordinului privind furnizarea  de informații la comercializarea produselor finite/ mâncărurilor furnizate  de unitățile de restaurație colectivă intră în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării acestuia în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here