Asociația de promovare turistică ArtTour România, împreună cu Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara şi Salvamont Argeș, anunță cea mai amplă acțiune de remarcare a traseelor montane din țară. Proiectul său “ReMarking Romania” are ca scop principal remarcarea traseelor montane din România.

Atunci când facem drumeții montane, cel mai important aspect este ca traseul să fie perfect marcat, marcajele fiind cele care ne indică traiectoria corectă către destinație. Lipsa marcajelor sau deteriorarea acestora ne pot dezorienta și apoi chiar ne pot pune în pericol. Printr-o inițiativă lăudabilă, Asociația ArtTour România va lansa, la finele acestei luni, un proiect ambițios: “ReMarking Romania”. Scopul principal este remarcarea traseelor montane din România.

Prima etapă a proiectului se va desfășura în perioada 26-28 mai 2017 la Dâmbovicioara, în județul Argeș, unde vor fi reabilitate opt trasee montane din masivul Piatra Craiului, în arealul Ciocanu – Dâmbovicioara – Podu Dâmboviței. Această ațiune este realizată în parteneriat cu Salvamont Argeș, Centrul de Informare și Promovare Turistică Dâmbovicioara și alte 10 asociații din Brașov, București, Argeș și Dâmbovița.

Tot în weekend-ul 26-28 mai, în paralel cu proiectul de remarcare a traseelor montane, ArtTour România, alături de Societatea Română de Protecția Mediului și Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara, cu sprijinul Asociaţiei Clubul Prieteniei, vor desfășura și o amplă campanie de ecologizare a zonei în cadrul proiectului “Dâmbovicoara Eco”.

Prin aceste două proiecte, ArtTour România și partenerii săi doresc să promoveze din punct de vedere turistic zona Dâmbovicioara din județul Argeș.

ArtTour România este prima asociație de publicitate turistică menită să promoveze România în cinci limbi străine. Promovarea spațiului carpatic reprezintă unul dintre obiectivele principalele ale asociației. Acest lucru se poate realiza prin întreținerea traseelor montane și realizarea de evenimente outdoor.

Comments

comments