Guvernul vrea să pună „taxă şi pe colivă”! Ajutoarele de înmormântare vor fi impozitate

0
533

Pentru că nu eram „impozitaţi destul”, Guvernul vrea să supună taxării mai multe tipuri de venituri. Astfel, venituri care până acum nu erau supuse taxării vor deveni impozitabile dacă va fi aprobat proiectul de modificare a Codului Fiscal. Incredibil sau nu, Guvernul  vrea să pună „taxă şi pe colivă”, adică doreşte până şi impozitarea ajutoarelor de înmormântare.

Ajutoarele, indemnizațiile și alte forme de sprijin cu destinație specială, pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele/văduvii de război, bursele primite de elevi și studenți, premiile sportivilor medaliați la campionatele mondiale, europene și la jocurile olimpice/paralimpice vor fi toate impozitate, potrivit consultanților PwC, citați de profit.ro.

Trecerea la impozitul pe venitul global va duce și la impozitarea ajutoarelor de înmormântare, ajutoarele pentru boli grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale și chiar a cadourilor sau tichetelor oferite de companii salariaților, cât și a contravalorii transportului la locul de muncă sau contravaloarea serviciilor turistice sau de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here