Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a decis aducerea rămășițelor pământești ale bunicii sale, Regina Elena, la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală, informează Familia Regală a României.

Osemintele Reginei Mame Elena ar urma să fie aduse din Elvetia, în 19 Octombrie, anul acesta, ocazie cu care vor fi organizate funeralii naționale. Regina Mamă Elena va fi înmormântată la Curtea de Argeș, alături de fiul Majestății Sale, Regele Mihai, îndeplinindu-se astfel dorinţa acestuia de a-şi dormi somnul de veci lângă mama sa.

Elena este singura regină a românilor înmormântată în afara ţării, la cimitirul din Lausanne.

Regina-Mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I, a fost Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei, fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei). A fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. Ea s-a născut pe 3 mai 1896, la Palatul Tatoi, lângă Atena.

S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorțat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit Regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne.

Comments

comments