SICRIE AMERICANE PENTRU REGII ŢIGANILOR La fel ca şi în cazul Regelui ţiganilor din Costeşti, Ilie Badea Stănescu, şi pentru Regele Cioabă se va folosi un model american de coşciug, care constă în jur de 2000 de dolari şi nu zeci de mii de euro, aşa cum s-a vehiculat în ultima vreme. Singura diferenţă fiind aceea că, în cazul Regelui din Costeşti, sicriul a fost adus direct din SUA, pe când al lui Cioabă a fost făcut de o firmă din România.

“Din lemn alb, model Boston, american”, astfel va fi sicriul în care va fi înhumat Florin Cioabă, potrivit lui Toni Neagoe, proprietarul firmei de servicii funerare la care a apelat familia Cioabă. “Nu ştiu de unde toată nebunia asta – cu aur şi aer condiţionat”, spune acesta, precizând că modelul ales este “unul obişnuit”. “La fel a avut şi Sergiu Nicolaescu, care a fost depus în acelaşi model de sicriu (dar pe altă culoare) până la incinerare”, a mai declarat Toni Neagoe pentru gândul. Mai mult, acesta afirmă şi că preţul este mult mai mic decât cel vehiculat – “7000 de lei, nu 3000 de euro, nu 11.000 şi nici 30.000 de euro cum s-a tot vorbit în ultimele zile”.
Acelaşi model de sicriu, ca şi al lui Florin Cioabă, adus, însă, direct din SUA şi nu fabricat de o firmă românescă, a folosit şi Casa Regală din Costeşti, atunci când la înmormântat de Regele Internaţional al Romilor, Ilie badea Stănescu. Coşciugul a costat aproape 2.000 de dolari, iar la „Palatul de Aramă” de la Costeşti au fost arborate în berna drapelele Uniunii Europene, României şi al Casei Regale. În opoziţie faţă de regele Cioabă (trecut la Cultul Penticostal), Ilie Stănescu „Tortică” a fost încoronat ca „Rege Internaţional al romilor creştini de pretutindeni” în august 2003, într-o ceremonie religioasă desfăşurată la Catedrala Episcopală din Curtea de Argeş. Deşi în sicriul Regelui Tortică nu au fost puse obiecte de valoare, tocmai pentru a nu fi profanat de hoţi, mormântul din citimirul de la Costeşti a fost vandalizat de mai multe ori în speranţa că vor găsi bijuterii.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI