Referendum la Bradu pentru intrarea în zona metropolitană

DECIZIE Primarul Florin Frătică vrea să-şi consulte cetăţenii în ceea ce priveşte aderarea localităţii la viitoarea metropolă. Mult trâmbiţata zonă metropolitană, care va cuprinde Piteştiul şi comunele adiacente, se naşte mai greu decât aderarea României la spaţiul Uniunii Europene. Motivul este, însă, unul singur: primarul din Bradu, Florin Frătică, refuză să semneze protocolul de aderare….Cel puţin asta a anunţat edilul din Piteşti, Tudor Pendiuc, în cea mai recentă conferinţă de presă a sa.

De partea cealaltă, primarul Frătică spune că nu l-a invitat nimeni până acum pentru a se pune de acord, într-un cadru oficial, asupra noii strategii de dezvoltare şi funcţionare a zonei metropolitane. „Nu aveam cum să semnez acest protocol, din moment ce nu am fost invitat s-o fac şi nu am luat act de existenţa acestuia. Nu vreau să fiu înţeles greşit. Sunt pentru crearea unei zone metropolitane dar, dacă aş fi fost consultat, aş fi avut câteva obiecţii: zona metropolitană presupune exerciţiul unor obligaţii şi drepturi cetăţeneşti egale pentru cei care vor locui într-o asemenea metropolă. Concret, vreau ca cetăţenii din Bradu să aibă aceleaşi drepturi şi condiţii cu cei de la Piteşti, din moment ce li se impun aceleaşi obligaţii. Sunt multe de spus, dar m-aş referi în mod special la transportul în comun, serviciu ce face parte din Protocolul despre care vorbeşte domnul Pendiuc. Noi în comună avem un serviciu propriu, un operator cu care am colaborat foarte bine în ultimii 3 ani, care ne-a facilitat emiterea unor abonamente pentru categoriile defavorizate, cu reduceri de până la 100%. Din câte cunosc, prin acest protocol, facilităţile nu mai există pentru cetăţenii din Bradu. Există şi vor rămâne însă în vigoare pentru cetăţenii din Piteşti, prin operatorul impus de domnul Pendiuc. Dispare, deci, operatorul din Bradu, rămâne doar Publitrans-ul şi facilităţile acordate doar piteştenilor. Vi se pare corect? La obligaţii egale, drepturi diferite?”, susţine primarul Frătică.

„Nu vreau ca, sub semnătura mea, cetăţenii din Bradu să devină inferiori cetăţenilor din Piteşti”

Tot edilul din Bradu mai declară că înfiinţarea unei zone metropolitane trebuie făcută după o strategie foarte bine pusă la punct. „Elaborarea unei strategii în ceea ce priveşte viitoarea zonă metropolitană înseamnă, în primul rând, armonizarea tuturor punctelor de vedere ale celor implicaţi. Nu ne putem pune semnătura pe un act, ca membrii fondatori, după cum îi dictează interesele primarului din Piteşti. În ceea ce priveşte Bradu, localitatea noastră a înregistrat rate importante de dezvoltare industrială şi imobiliară, atrăgând forţă de muncă şi noi stabiliri de reşedinţă. Din acest motiv, nu voi accepta ca Bradu să fie considerată „ruda săracă” a zonei metropolitane. Pe de altă parte, nici eu şi nici domnul Pendiuc nu suntem aleşi primari pe viaţă şi nu vreau ca, sub semnătura mea, cetăţenii din Bradu să devină inferiori cetăţenilor din Piteşti. Amândoi vom pleca de la Primărie, mai devreme sau târziu. Ceea ce vom semna acum, însă, le va influenţa viaţa cetăţenilor pentru mai multe generaţii. Amândoi avem o responsabilitate faţă de comunităţile pe care le reprezentăm. De aceea, o decizie atât de importantă pentru viaţa comunităţii mele vreau să o iau împreună cu cei care m-au votat şi pe care îi reprezint.Concret, voi propune Consiliului Local organizarea  unui Referendum privind intrarea localităţii Bradu în zona metropolitană Piteşti”, a concluzionat Florin Frătică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.