Una dintre cele mai mari sărbători româneşti, Ziua Culturii Naţionale, va fi marcată de Consiliul Județean Argeș, prin Teatrul ”Alexandru Davila”, în cadrului unui eveniment de excepție – recitalul extraordinar ”Mihai Eminescu – om, geniu și poet divin”.

recital1

Astfel, duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 19.30, iubitorii de cultură și de poezie eminesciană sunt așteptați la Teatrul ”Alexandru Davila”, la un spectacol dedicat Luceafărului culturii românești, oferit de doi artiști de marcă – actorul Dorel Vișan și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu. În program sunt îmbinate poemul eminescian și muzica, regăsindu-se astfel poezii de Mihai Eminescu şi lucrări de Doina Rotaru, Horaţiu Rădulescu, Theodor Grigoriu, Violeta Dinescu, Ion Bogdan Ştefănescu. Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile, rezervările făcându-se la agenția Teatrului ”Alexandru Davila”, din Str. Victoriei nr. 9.

recital3

„Eminescu este atât de plin de simboluri, de mesaje, de metafore, încât e foarte greu să le pătrunzi. E ca şi cum ai sta de vorbă cu un om căruia nu-i cunoşti bine limba şi până te gândeşti ce a spus, mai pierzi cinci cuvinte. Aşa este şi cu Eminescu. De aceea, un recital de Eminescu este greu de dus, şi de cel care-l face, şi de cei care-l ascultă“, – actorul Dorel Vişan.

Comments

comments