In cursul lunii decembrie 2016, DSVSA Arges a efectuat un numar de 344 controale pentru supravegherea starii de sanatate a animalelor si a sanatatii publice, dupa cum urmeaza:
-unitati cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie 54 controale
-abatoare 8 controale
-fabrici de preparate carne 14 controale
-ferme porci 1  controale
-ferme bovine 1 control
-stupine 7 controale
-depozite alimentare 17 controale
-carmangerii 4 controale
-macelarii 16 controale
-cantine 2 controale
-pescarii 3 controale
-unitati industrie alimentara 8 controale
-fabrica preparate carne 14 control
-unitati industrie lapte 6 controale
-super/hipermarketuri 11 controale: magazine alimentare 74 controale: laborator patiserie, cofetarie 14 controale; depozite cereale 1 control; depozite legume fructe 1 control
-gospodarii populatie 41 inspectii
– CMV 15 controale
-unitate prelucrare legume-fructe 1 controale
-targuri saptamanale 3 control
-centre prelucrare lapte 8 controale
-centre colectare lapte 2 controale
-centre ambalare oua 2 controale
-unitati morarit 1 control
-brutarii 13 controale
-unitate fabricare piscoturi 1 control
-piete 1 control

In aceeasi perioada, pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Arges au aplicat conform HG 984/ 2005 cu modificarile si completarile ulterioare, 15 sanctiuni contraventionale, din care un avertisment scris (conditii  necorespunzatoare la depozitarea produselor alimentare) si 14 amenzi in valoare totala de 23300 lei, astfel:
-4 amenzi in valoare de 2400 lei pentru manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare (lipsa echipament de protectie a personalului angajat)
-4 amenzi in valoare de 5800 lei  pentru ambalarea si etichetarea  necorespunzatoare a produselor alimentare (ambalare si etichetare necorespunzatoare, produse fara elemente de identificare)
-2 amenzi in valoare de 1200 lei pentru intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare ( filtru vestiar, grup sanitar, spatii productie, ustensile si utilaje  neigienizate)
-o amenda in valoare de 600 lei pentru depozitarea oualor in conditii necorespunzatoare de temperatura
-o amenzi in valoare de 600 lei pentru absenta  registrului de exploatatie
-o amenda in valoare de 12000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea si pastrarea evidentelor referitoare la animalele tratate, durata tratamentului si nerespectarea perioadei de asteptare pentru animalele tratate ( nerespectarea perioadei de asteptare pentru animalele  tratate – reziduuri de antibiotic in carne)
– o amenda in valoare de 700 lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare ( eliberare de produse medicinale fara reteta)

In cursul lunii decembrie 2016 au fost confiscate si scoase din consumul public urmatoarele cantitati si sortimente de produse alimentare:
-carne – 11059 kg
-preparate carne –3085  kg
-peste – 1294 kg
-lapte – 283 l
-produse lactate – 2726 kg
-oua – 5030 buc
-alte produse –  2117 kg.
Valoarea totala a acestor produse a fost de 260871 lei.

Comments

comments