Prefectul Mihai Oprescu s-a deplasat in comunele Ciofrangeni si Vedea pentru a coordona, impreuna cu seful ISU Arges, colonel Ion Popa, actiunile de interventie pentru protejarea populatiei si limitarea efectelor inundatiilor, precum si pentru a face o prima evaluare a pagubelor produse de ploile cazute in cursul noptii, cand judetul Arges s-a aflat sub COD PORTOCALIU.

La acest moment raurile Vedea si Teleorman inregistreaza cote ridicate, primarii localitatilor Costesti, Buzoiesti, Ungheni, Recea, Izvoru, Popesti, Moraresti, Cuca, Uda, Ciomagesti, situate in aval, fiind instiintati pentru luarea de masuri de prevenire si, in caz de nevoie, de interventie. Institutia Prefectului face precizarea ca, in judetul Arges, ploile abundente si inundatiile nu au avut ca efect izolarea unor sate sau a unor cetateni.
Situatia operativa cu privire la efectele caderilor de precipitatii din noaptea de 15 mai a.c. si a inundatiilor in judetul Arges se prezinta astfel: pana astazi, la ora 08.00, au fost afectate 6 localitati (Baiculesti, Cotmeana, Ciofrangeni, Curtea de Arges, Uda si Vedea).
În ceea ce priveste infrastructura rutiera, au inregistrat avarii :

Un drum national ( pe DN 7C  pe raza comunei Ciofrangeni, pct. Piatra,)  pe 100 m traficul rutier fiind inchis, existand insa ruta ocolitoare la km 56, Burlusi – Rm. Valcea. In prezent drumul este deschis catre riverani. Totodata, pe acest drum national s-a impus restrictie masinilor cu capacitate peste 7,5 t.

În ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica la acest moment sunt  afectate 5 localitati (Ciofrangeni, Draganu, Cotmeana, Baiculesti, Ratesti) cu 1000 de consumatori, restul avariilor, ce afectau peste 3000 de abonati, fiind remediate, intervenindu-se in acest moment cu 20 de echipe.
La solicitarea Institutiei Prefectului – Judetul Valcea, vom acorda sprijin pentru a primi intr-o unitate pusa la dispozitie de catre Primaria Comunei Cuca a unor persoane care vor fi evacuate dintr-o localitate din judetul vecin. La nivel judetean sunt pregatite sa intervina forte de interventie formate din circa 700 de lucratori ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii  Nationale, drumari, lucratori ai Apelor Romane, precum si peste 500 de persoane din cadrul Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta si SVSU. De asemenea, sunt pregatite pentru interventii 348 de mijloace, din care 210 auto, 8 barci si 130 de motopompe pentru evacuarea apei. La solicitarea Institutiei Prefectului, Consiliul Judetean Arges a alocat suma de 20.000 lei pentru asigurarea de alimente ( hrana si apa) pentru populatia afectata.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI