Radu Mazăre a fost eliberat din arest. Primarul Constanţei a povestit cum şi-a petrecut două luni în celula pe care a împărţit-o cu primarul din Bradu, Florin Frătică

Joi, 25 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Radu Mazăre să părăsească arestul capitalei, fostul edil al Constanţei urmând să fie cercetat sub control judiciar.

În momentul când a părăsit instanţa supremă Radu Mazăre a povestit presei cum a suportat cele peste două luni de detenţie în celula pe care a împărţit-o, printre alţii, cu primarul din Bradu, Florin Frătică, Marian Vanghelie şi deputatul PNL de Argeş, Theo Nicolescu.

Pe toată durata arestului de la “Beciul domnesc”, cum a denumit el arestul Poliţiei Capitalei, Radu Mazăre că a visat tot timpul numai la mare. Legat de problema scandalului apărut în presă privind bătaia pe mâncare în celula ocupată de Mazăre, Frătică şi Vanghelie, fostul edil al Constanţei a negat, ba, din contră, a declarat că a dus-o chiar foarte bine. “În arest, nu am dus-o rău cu mâncarea pentru că avea grijă mama, dar şi neamurile celorlalţi colegi. La Beciul domnesc am fost responsabil cu cambuza,  mâncarea arestaţilor, luam, trimiteam la frigider, ce rămânea prin cameră, ce se strica…”, a declarat Mazăre.

Fostul primar a mai declarat că a lăsat în celulă, în urma lui, suflete chinuite, poliţişti reținuți pentru o mită de 200 de lei sau inculpați închişi pentru evaziune neconfirmată. “E ca în dosarul meu, faci un raport de constatare, spui că e prejudiciu şi după aceea comanzi o expertiză.. Păi nu era normal să comanzi înainte o expertiză şi să vezi care e prejudiciul?”.

Despre viaţa din celulă  Măzăre a mai spus că acolo timpul trece foarte greu, iar în celula de 12 metri pătraţi, cu WC, au stat 8 persoane. Gardienii ar fi fost însă impecabili şi foarte respectuoşi, deşi pentru a da un telefon în afară plăteai cât pentru o convorbire internaţională. Iar pentru a li se schimba geamul celulei, cererea le-a fost aprobată de abia după o săptămână. “I-am zis comandantului că ne clocim, sunt 35 de grade şi eu sparg geamul, dă-l dracului de geam! Aşa că doar peste o săptămână ne-a dat aprobare. Unui coleg căruia i se mişcau implanturile, ca să meargă la dentist, i-a luat o lună!”.

În ce priveşte politica, Mazăre a declarat că nu îl interesează nici situaţia lui Ghiţă şi nici a lui Ponta. “Sunt cetăţean, aşa am scris la poliţie, nu mai candidez. Nu mai vreau în politică, nu ştiu, o să vedem… Ce treabă am eu cu PSD-ul? Nu mi-a ajuns…?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here