DE LA POLITICĂ LA AFACERI Retras din prima linie a politicii româneşti, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, vrea să devină unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa hotelieră din Dolj. Pentru că nu are experienţă în domeniu, Berceanu a venit la Piteşti pentru a se consulta cu Virgil Dumitru, cel care deţine brandul Ramada. Ani de zile, s-a speculat pe tema că fostul ministru al Transporturilor şi al Industriilor, Radu Berceanu, ar fi, de fapt, patronul celui mai mare hotel din Craiova – „Jiul”. Cât a ocupat funcţii de prim rang, fostul senator PDL a negat tot timpul că el ar fi acţionarul majoritar la „SC Jiul SA”, însă, de curând, Radu Berceanu a decis să iasă din umbră şi să anunţe că el este patronul hotelului „Jiul”, pe care vrea să-l renoveze din temelii: „Hotelul a pierdut teren în faţa altora, lumea nu mai vine la noi, dar costurile de întreţinere rămân aceleaşi. Reabilitarea va costa 5 – 6 milioane de euro şi am vorbit deja cu mai multe bănci, dar şi cu mai multe societăţi care se ocupă de hoteluri. Am vizitat hotelul „Ramada” din Piteşti şi cred că vom adopta strategia patronului Virgil Dumitru, iar Ramada ar putea să deschidă o franciză şi la Craiova. Sper ca, în doi ani, oraşul Craiova să aibă un hotel aşa cum merită”, a declarat Radu Berceanu. Fostul lider al PDL nu a precizat, însă, dacă firma care va construi viitorul său hotel – „Ramada” din Craiova – va fi aceeaşi ca şi cea de la Piteşti, adică, Comesad, al cărui patron este tot omul de afaceri argeşean Virgil Dumitru.
Afacerile din domeniul hotelier ale lui Radu Berceanu nu se opresc doar la „Jiul”, acesta cumpărând, de-a lungul timpului, acţiuni la cele mai mari hoteluri din Dolj. Astfel, printr-un interpus pe nume Pompiliu Şelea, Berceanu a achiziţionat, bucată cu bucată, şi pachetul majoritar la hotelurile „Minerva” şi „Hanul Doctorului” din Craiova, dar şi hotelurile „Panora” şi „Vila Vânătorului” din Calafat.
Pentru a-şi securiza afacerea, în declaraţia de avere Berceanu a precizat că i-a împrumutat lui Şelea suma de 200.000, alţi 800.000 de euro Berceanu folosindu-i pentru diverse tranzacţii imobiliare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI