Printre schimbările şi completările normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, se numără şi modificarea perioadei în care operatorii economici autorizați pot publica lista cuprinzând preţurile de vânzare cu amănuntul pentru țigarete.

 

Astfel, publicarea listei cuprinzând preţurile de vânzare cu amănuntul pentru țigarete trebuie să se facă cu maxim 7 zile și minimum 24 de ore înainte de data efectivă a intrării în vigoare a prețurilor respective. În prezent, preţurile de vânzare cu amănuntul pentru ţigarete se declară la autoritatea fiscală centrală cu minimum două zile înainte de data practicării acestor preţuri fără a fi precizat un termen maxim.

Totodată, cu minimum 24 de ore înainte de data efectivă a intrării în vigoare, lista cuprinzând preţurile de vânzare cu amănuntul, cu numărul de înregistrare atribuit de autoritatea fiscală centrală, este publicată, prin grija antrepozitarului autorizat, a destinatarului înregistrat sau a importatorului autorizat, în două cotidiene de mare tiraj.
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI