Psiholog Adriana Neacşu: Puterea gândului în viaţa noastră

De-a lungul timpului, viata a demonstrat ca succesul nu este neaparat in directa legatura cu puterea inteligentei, ci cu puterea gandului.

Despre puterea gandului se vorbeste din ce le mai vechii timpuri, astfel profetul David spunea:”Oamenii sunt ceea ce cred in adancul sufletului ca sunt”. Mai tarziu Milton, vorbea intr-una din cartile sale: ”Mintea este o lume in ea insasi si doar ea poate transforma raiul in iad sau iadul in rai”.

Desi ne este greu sa recunoastem, suntem cu totii influentati de gandurile celor din jurul nostru.

Modul nostru de gandire este influentat in mod direct de grupul din care facem parte, de aceea intodeauna sa ne asiguram ca facem parte dintr-un grup care gandeste sanatos.

Intodeauna trebuie sa fim atenti la capcanele din mediul nostru de activitate. Aceste capcane pot fi la tot pasul. Le putem intalnii in mediul de afaceri, atunci cand unul dintre parteneri nu este suficient de pregatit sa inainteze, blocheaza si accesul spre succes al partenerului sau. Se poate intampla si in relatia de cuplu, atunci cand unul din parteneri gandeste negativ si pesimist este foarte probabil sa il atraga si pe celalalt in capcana “intunericului” fara solutii.

Este bine sa nu facem compromisuri si nici sa comitem greseli deoarece suntem judecati conform persoanelor din anturajul nostru. Nu trebuie sa-i lasam pe cei ce gandesc negativ sa ne coboare la nivelul lor. Deoarece astfel de oamenii ii intalnim la tot pasul metoda este simpla: ”sa ii lasam sa ne atinga cat atinge apa penele unei rate”.

Este adevarat ca nu putine sunt momentele cand in viata noastra trebuie sa luam hotarari decisive. De cele mai multe ori avem nevoie de confirmari din exterior pentru decizile luate. Confirmarile pot veni din partea celor din jur: familie, prieteni, colegi care pot juca in aceasta situatie rolul de sfetnic.

Cel mai indicat pentru aceste situatii este sa alegem ca sfetnic o persoana neutra, profesionista, un pshiholog cu competente in psihoterapie.
Aceasta este calea cea mai sigura spre succes, spre gandirea pozitiva, tradusa de cele mai multe ori asa cum ne-am obisnuit si in “flacara violet”.

Psiholog Clinician Adriana Neacşu
Tel: 0744.683.615
E-mail: adry.psih@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.