PSG este imaginea Campionatului Mondial din Qatar 2022

874 views

Franta este noua campioana a lumii dupa ce s-a impus in finala cu Croatia cu scorul de 4-2. Echipa condusa de pe banca tehnica de Didier Deschamps a fost un exemplu de organizare si eficienta. Francezii au controlat toate meciurile, dificultati avand doar in meciul de debut, cu Australia, si in optimi, cand au fost condusi timp de 7 minute de Argentina.

Urmatoarea editie a Cupei Mondiale se va desfasura in Qatar in anul 2022. Vectorul de imagine al viitoarei competitii este clubul francez Paris Saint Germain, detinut de familia emirului din Qatar. Nasser Al-Khelaifi, patronul lui PSG, fost jucator de tenis in echipa de Cupa Davis a Qatar-ului, este in acelasi timp si presedintele Federatiei de Tenis, Squash si Badminton din Qatar, dar si presedinte al Federatiei de Tenis din Asia.

Pentru a arata forta financiara a Qatar-ului, Khelaifi a facut investitii imense la PSG. Acestea au culminat cu aducerea lui Neymar de la Barcelona, in schimbul a 222 milioane de euro, si a lui Killian M`bappe de la Monaco, pentru 180 de milioane. Ultimele transferuri au venit dupa ce clubul a investit multe sute de milioane in construire unei echipe competitive. Asta a facut ca PSG sa fie mereu sub lupa UEFA din cauza nerespectarii fair-play-ului financiar.

Dincolo de aspectul sportiv al investitiei, clubul francez este folosit pentru a face cat mai vizibil emiratul in lume. Ca parte a acestei politici, sefii lui PSG au hotarat in acest an ca noul partener oficial de pariuri al clubului sa fie Unibet, unul dintre cei mai cunoscuti operatori de pariuri sportive online. Timp de doi ani, Unibet va primi expunere in interiorul Parc des Princes pe panouri publicitare cu LED –uri si experiente exclusiviste de tip ,,Money can not buy”. Parte a groupului Kindred, care detine 14 branduri cu peste 20 milioane de clienti pe doua continente, Europa si Australia, Unibet va beneficia de continut digital in urma parteneriatului cu gruparea pariziana. In Romania, Kindred Group este prezenta prin operatorul de pariuri Unibet si printr-un cazino online dedicat, Vlad Cazino.

,,Prin imbinarea fortelor cu Paris Saint-Germain, Unibet va castiga o mare vizibilitate atat pe stadion, cat si in comunitatea virtuala din Paris Saint-Germain” este declaratia seful sponsorizarilor de la PSG, Marc Armstrong.

Clubul francez va trebui sa raspunda unor provocari noi in plan sportiv. Cu un nou antrenor, Thomas Tuchel, acestia au ca obiectiv principal cucerirea Champions League. Pana atunci, pentru a echilibra balanta financiara si a evita eventuale sanctiuni din partea forului european, PSG trebuie sa renunte la cativa fotbalisti. Cum Real Madrid este cu ochii pe Neymar si M`bappe, iar Barcelona si i-ar dori pe Verati sau Rabiot, ramane de vazut care vor fi mutarile in perioada urmatoare.

Comments

comments