PSD Argeș: Cîțu vinde iluzii românilor. Este imposibilă vaccinarea a 5 milioane de persoane până la 1 iunie

În viziunea Ministerului Sănătății, marea revenire la normalitate anunțată de Cîțu ar începe cu o carantină națională. Este o contradicție totală între pozițiile celor doi membri ai Guvernului, ceea ce creează și mai mult confuzie și neîncredere în autorități la nivelul cetățenilor obișnuiți, transmite conducerea PSD Argeș.

Este și dovada că Florin Cîțu este un premier de carton care a ajuns să fie contrazis pe față nu doar de către ceilalți miniștri pe care îi are în subordine, ci și de secunzii acestora!
Normalitatea e doar pe hârtie! Asta ne spune premierul Cîțu, după ce inițial anunța cu surle și trâmbițe că România va scăpa de pandemie peste două luni. Cîțu vinde iluzii românilor, deoarece condiționează revenirea la normalitate de atingerea unui obiectiv imposibil de realizat, respectiv vaccinarea a 5 milioane de români până la 1 iunie.

Cîțu știe bine că în intervalul rămas, mergând cu o viteză la jumătate decât ar fi nevoie, la care se adaugă și problemele cu vaccinul Astra Zeneca, ținta propusă este practic irealizabilă.

Astfel, până în momentul de față au fost imunizate (cu două doze) 1.288.487 de persoane. Deci ar mai trebui imunizate încă 3.711.513 de persoane, adică ar mai trebui făcute încă 7.423.026 doze de vaccin.

Având în vedere că mai sunt 53 de zile până pe 1 iunie, rezultă că ar trebui realizate cel puțin 140.000 de doze zilnic, inclusiv în zilele de weekend.

Or, în momentul de față, capacitatea României de vaccinare este de 55.000 de doze.
În plus, doar puțin peste un sfert din medicii de familii au acceptat să se implice în campania de vaccinare, ceea arată că atingerea obiectivului de măcar 100.000 de doze pe zi este încă departe de a fi realizat.

Iar pe listele de așteptare sunt înscrise doar 750.000 de persoane și este puțin probabil ca numărul acestora să crească semnificativ, mai ales după suspiciunile apărute la vaccinul Astra Zeneca”, mai precizează reprezentanții PSD Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here