Protest spontan la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș! Directoarea Luminița Paul, acuzată de angajați

Update! Protestul s-a încheiat. Angajații au promisiunea că-și vor primi drepturile pentru perioada 16 martie – 14 august. Potrivit liderului Sindicatului Sanitas Argeș, Doina Fănică, calculele sunt făcute, iar astăzi se vor solicita sumele pe zile, nu pe minute sau ore, cum au cerute fost până acum, pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

Protest spontan în această dimineață la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș. Angajații SJA Argeș o acuză pe directoarea Luminița Paul că nu și-au primit stimulentul de risc și nici sporul maxim pentru recunoașterea meritului participării în pandemie. Oamenii sunt obosiți și epuizați, muncind zi și noapte din 16 martie, de când a început pandemia, nu au beneficiat de concediu de odihnă, la nivelul SJA Argeș, fiind deficit de personal. Deși au transportat și transportă pacienți cu COVID-19 sau suspecți, ba chiar recoltează probe de la pacienți, ambulanțierii nu au primit stimulent de risc.

Liderul Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică, declară că nemulțumirea angajaților de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș este justificată și că oamenii nu și-au primit sporurile meritate pentru pericol deosebit: ”Calculele pentru sporurile pe care trebuiau să le primească angajații SJA Argeș au fost făcute de manager (nr. red Luminița Paul) și cerute de la Minister. Pe 8 iulie, i-am transmis o solicitare doamnei manager să ne convoce pentru stabilirea sporului. Nu a făcut-o. A luat decizia unilaterală, fără să consulte Sindicatul. Pe lângă faptul că nu le-a dat dat oamenilor stimulentul de risc în perioada 16 martie – 7 aprilie de 2.500 de lei, aceștia nu beneficiază nici de sporul de pandemie maxim, adică de 85%, primind doar 55%”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here