Finanțare nerambursabilă pentru proiectul cu titlul “Totul va fi bine la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung”, cod SMIS 139961

0
311

Finanțare nerambursabilă pentru proiectul cu titlul “Totul va fi bine la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung”, cod SMIS 139961. Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung este beneficiar al proiectului cu titlul “Totul va fi bine la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung”, cod SMIS 139961.

Contractul de finațare nr. 368, aferent proiectului mai sus menționat a fost semnat pe data de 23.09.2020. Proiectul va fi implementat prin acordarea unei finațări nerembursabile acordate prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare (AP) 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific (OS) 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea capacitatii de tratare si gestionare a crizei COVID-19 in timp util si eficient, prin dotarea Spitalului Pneumoftiziologie Campulung cu aparatura medicala, dispozitive si echipamente de protectie necesare tratarii pacientilor infectati cu COVID-19 si prevenirea raspandirii infectiei cu virusul SARS CoV-2.

Prin investiile propuse prin proiect, acesta va contribui la indicatorul de rezultat al programului, respectiv Capacitate suplimentara de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul COVID-19 prin reducerea timpului de raspuns privind diagnosticarea principala si secundara si tratarea pacientilor suspiciosi si/sau COVID, imbunatatirea actului medical si o imbunatatire a capacitatii de tratament in cazul agravarii situatiei pacientilor(electrocardiograf, monitor functii vitale, concentrator oxigen), asigurarea unui mediu mai sigur prin scaderea riscului de infectare cu peste 80% cu ajutorul sistemelor de dezinfectie si sterilizare (carucior transport pacienti, targi pliabile,autoclav vertical, lampa UV – dispozitiv dezinfectie UV).

Prin dotarea cu echipamente de protectie corespunzatoare pentru pacienti si personalul medical, precum si prin dotarea spitalului cu echipamente medicale performante, proiectul contribuie la indicatorul de rezultat al POIM 2S132 – Capacitate adecvata de îngrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare.

Indicatorul este unul calitativ: Inainte de interventia POIM: NU;

Ulterior interventiei POIM: DA.

Prin dotarea cu echipamente de protectie care vor fi utilizate in mod direct atat pentru prevenirea infectarii cat si in tratarea infectarii cu COVID-19, se va imbunatati capacitatea de ingrijire si tratament a pacientilor

Perioada de implementare a proiectului este de 7 luni, respectiv între data de 23.09.2020 și data de 22.04.2021.

Valoarea totala a contractului de finațare este de 2.909.360,30 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 2.677.504,17 lei, iar valoare neeligibilă este de 231.856,13 lei.

Pentru detalii suplimentare vă puteți adresa doamnei Ionela Costinela DUNĂ, tel.0248.512.028, mail: sp.clpnf@gmail.com

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here