Peste 100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul – Spital Colibaşi protestează astăzi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale.

Conform unui comunicat al Sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, aceştia cer demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetenţă.

Săptămâna viitoare fiecare angajat va depune plângeri prealabile împotriva directorilor de penitenciare, aceştia fiind ameninţaţi de mii de procese în contencios administrativ şi de plângeri penale. Angajaţii din închisori îi reproşează ministrului Raluca Prună “lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar şi lipsa de interes pentru condiţiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleaşi condiţii mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deţinuţilor”.

Sindicaliştii reamintesc că sunt peste 1,5 milioane de ore suplimentare, iar directorii penitenciarelor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au luat deja măsura amânării acordării unor concedii şi au notificat beneficiarii de forţă de muncă referitor la posibilitatea iminentă a sistării colaborării din lipsă de personal. Potrivit estimărilor ANP, există un deficit de 8.000 de angajaţi la nivelul sistemului penitenciar.

Protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Personalul continuă sa refuze sa efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste in fata penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei.

Comments

comments