Propunere legislativă: „Ziua Mărțișorului”, sărbătoare națională

Propunere legislativă: „Ziua Mărțișorului”, sărbătoare națională

1 Martie, cunoscută popular drept „Ziua Mărțișorului”, ar putea să devină sărbătoare națională. Mai mulți deputați au depus în Parlament o inițiativă legislativă în acest sens. Iniţiativa a fost semnată de 26 de deputați de la PSD, minorități și PMP.

„€Ziua mărţişorului poate fi marcată de către autorităţile publice centrale şi locale şi celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă, persoane fizice şi juridice de drept public ori privat prin organizarea sau participarea în ţară sau peste hotare, la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social, cultural, artistic sau ştiinţific dedicate acestei sărbători naţionale, luând în considerare combinaţia culorilor albă şi roşie drept culori specifice ale zilei.

Autorităţile administraţiei centrale sau locale pot acorda sprijin logistic şi pot acorda fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a manifestărilor, în limita alocărilor bugetare aprobate” se arată în proiectul acestei legi.

Mărțișorul este una dintre tradițiile româneşti aflată pe lista patrimoniului UNESCO. „Mărţişorul reprezintă o marcă distinctivă şi un element specific de autenticitate a expresiei culturale tradiţionale româneşti. El constituie unul dintre cele 7 elemente româneşti incluse de UNESCO în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii”, precizează iniţiatorii în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.