Pe 14 octombrie, la Casa de Cultură ”Adriana Trandafir” Bascov a avut loc lecția deschisă desfășurată în cadrul „Programului educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiectul AVE (”Asta vreau eu!”). Lecția deschisă a fost organizată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, pentru elevii claselor a VIII-a din cadrul școlilor participante în cadrul Proiectului AVE, respectiv Școala Gimnazială ”Virgil Calotescu” Bascov și Școala Gimnazială nr.1 Micești.

Temele abordate au fost identificarea riscurilor de accidentare la locul de muncă și echipamentului individual de protecție adecvat, acordarea primului ajutor și acțiuni în situații de urgență.

În cadrul lecției deschise, un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș a realizat în fața elevilor o demonstrație privind acordarea primului ajutor și o prezentare a acțiunilor și modalităților de intervenție în cazul apariției unor situații de urgență cu care elevii se pot confrunta atât în școală, cât și în viitoarea activitate profesională. De asemenea, le-a fost prezentată și o autospecială de intervenție aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Au fost expuse echipamente individuale de protecție adecvate pentru mai multe locuri de muncă. Echipamentele individuale de protecție au fost puse la dispoziție de către o societate care comercializează materiale și echipamente utilizate în activitatea de securitate și sănătate în muncă.

Comments

comments