Un proiect pilot, care va fi implementat în luna mai, în cele două instituții culturale prevede ca persoanele vaccinate cu ambele doze de ser să nu mai fie obligate să poarte mască de protecție.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a oferit explicații cu privire la programul pilot ce se va desfășura la Opera Națională și la Teatrul Național, în cadrul căruia persoanele vaccinate nu vor mai fi nevoite să poarte mască de protecție la evenimentele organizate în cele două locații.

“Suntem în mijlocul organizării mai multor acțiuni. Avem și un maraton al vaccinării în care suntem implicați, va fi o acțiune în perioada 7 -9 mai, atât la Biblioteca Națională, cât și la Sala Palatului.

Legat de proiectul pilot, ieri am avut câteva vizite la fața locului și am mai tras niște concluzii. Una importantă ar fi că am mai renunțat la componenta outdoor. Pe acoperișul Teatrului Național, pentru că acolo accesul se poate realiza doar cu liftul, iar experiența noastră și a altor state ne arată că este foarte important cum facem accesul și ieșirea de după eveniment.

Vorbim de cei care se vor înscrie în aceste programe pilot, pentru că este o chestiune și de voluntariat, dar în Sala Mare a Teatrului Național și în Sala Mare a Operei vor avea acces doar persoanele vaccinate și vor avea dreptul să nu poarte mască. Nu spun că va fi toată lumea fără mască, pentru că va fi o chestiune opțională, dacă sunt oameni care își doresc să își păstreze masca o vor putea face. Rezultatele acestor experimente ne vor arăta cât de sigură este vaccinarea“,a explicat ministrul Culturii.

Ministrul Culturii a fost întrebat dacă vor fi organizate doar aceste proiecte programe pilot, sau persoanele vaccinate vor putea la evenimentele culturale fără mască de protecție. În acest context, Gheorghiu a explicat că momentan, este vorba doar despre un program pilot, urmând să fie evaluat modul în care acesta va evolua.

Comments

comments