Peste 1.500 de persoane au fost controlate de poliţişti în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

147 de societăți au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, cei peste 200 de poliţişti care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.621 de persoane şi 142 de mijloace transport persoane.

Au fost organizate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.000 de lei, astfel:
-114 sancțiuni, în valoare de 12.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
-23 de sancțiuni, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

“Comportamentul responsabil este singurul în măsură să contribuie în mod eficient la prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2, care a adăugat provocări fără precedent vremurilor pe care le trăim.

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație”, transmite IPJ Argeș.

Comments

comments