În data de 15.12.2015 S.C. Sanimed Internaţional Impex SRL a organizat în cadrul proiectului FORMER – “Formare pentru persoanele neocupate din mediul rural” din regiunile Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și București – Ilfov, două seminarii de conştientizare şi informare în judeţul Argeş.

Seminariile au avut loc în Piteşti la Biblioteca Judeţeană Argeş “Dinicu Golescu” având tema “Dezvoltare Durabilă şi Responsabilitate Socială” şi în comuna Călineşti cu tema “Antreprenoriatul în comuna Călineşti”. La seminarii au participat persoanele din grupul ţintă, şomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive şi persoanele care au contribuit la realizările proiectului în judeţul Argeş.

În Argeş, prin proiectul FORMER – Formare pentru persoanele neocupate din mediul rural din regiunile Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și București-Ilfov s-au desfăşurat în comuna Călineşti, două cursuri de Competenţe Antreprenoriale la care au absolvit 28 de persoane, un curs de Confecţioner Asamblor Articole Textile la care au absolvit 14 persoane şi un curs de Competenţe Informatice, unde au absolvit 16 persoane şi în comuna Bascov, două cursuri de Competenţe Antreprenoriale unde s-au cursat 32 persoane. În cadrul seminariilor au fost premiate cinci proiecte antreprenoriale ale participanţilor  cursului de Competenţe Antreprenoriale.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea integrării pe piaţa muncii pentru 740 persoane în căutarea unui loc de muncă, inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă sau şomeri, din regiunile Sud-Muntenia, Bucureşti-Ilfov şi SV Oltenia, aparţinând mediului rural, prin oferirea de servicii integrate, care să conducă la creşterea ratei de ocupare în domenii non-agricole cerute pe piaţa muncii actuală. Proiectul a avut în vedere persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă şi s-au mutat în mediul rural, pentru reactivarea lor pe piaţa muncii fiind nevoie să dobândească competenţe şi calificări cerute pe piaţa muncii. Pentru persoanele din mediul rural sunt implicate în agricultura de subzistenţă, iar proiectul a avut rolul de educaţie şi formare profesională.

Comments

comments