Zeci de elevi au ieşit în stradă de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Nu pentru a protesta, ci pentru a atrage atenţia românilor asupra pericolului încălcării drepturilor omului.

Aşa că, tinerii s-au “înarmat” cu pancarde şi au plecat spre una dintre cele mai aglomerate zone ale Bucureştiului, Gara de Nord. Aici a avut loc teatrul statuie “Respectă Umanitatea în Persoana Fiecărui Om!”. Foarte mulţi trecători s-au oprit pentru a citi articolele din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, scrise de elevi pe pancardele improvizate. Cu alte cuvinte, acţiunea, organizată de Asociaţia pentru Dialog Intercultural, în cadrul proiectului “Teatru şi Viaţa” a fost un real succes.

Asociaţia nu a fost singură în organizarea acestui eveniment. În colaborare cu societatea Căile Ferate Române şi partenerii săi, Institutul Român pentru Drepturile Omului, Colegiul Naţional „Octav Onicescu” și Liceul „Hristo Botev”, Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Comisia metodică a profesorilor de Stiințe Socio-Umane, Colegiile Naţionale „Ion Luca Caragiale”, „Gheoghe Lazăr”, „Emil Racoviţă”, Liceul ”Ion Barbu” şi Şcoala Generală „George Călinescu„ au realizat acest eveniment care s-a desfăşurat în Gara de Nord.

Organizatorii au dorit să conştientizeze populaţia de pericolul încălcării drepturilor omului şi să le explice trecătorilor valorile democraţiei europene. A fost doar unul dintre evenimentele organizate de Asociaţia pentru Dialog Intercultural, în cadrul proiectului “Teatru şi Viaţa”, după ce teatru invizibil, teatru forum dar şi teatru statuie au fost puse în practică în Timişoara, Cluj şi Iaşi. “Teatru şi Viaţa”, este un proiect finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009 – 2014, prin Fondul ONG în România. Următoarea acţiune de acest fel va avea loc pe data de 27 ianuarie 2016, tot în Bucureşti, atunci când vor fi comemorate victimele Holocaustului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI