Proiect de lege USR: la școlile postliceale sanitare, doar cu Bacalaureat

Proiect de lege USR: la școlile postliceale sanitare, doar cu Bacalaureat. Printre motivațiile specificate în proiect se numără faptul că necesitatea asigurării calității resursei umane din Sănătate este un imperativ pentru România iar personalul medical trebuie să fie bine pregătit, cu aptitudini individuale, cunoștințe solide și abilități interpersonale iar qsistentul medical este placa turnantă a echipei medicale care îngrijește pacientul.

De aseamenea, specifică inițiatorii, la ora actuală nu este necesar bacalaureatul pentru ca un absolvent de liceu să se înscrie și să urmeze cursurile școlii postliceale sanitare însă promovarea examenului de bacalaureat ar putea fi un filtru esențial pentru selecția calității resursei medicale din domeniul sanitar.

Această prevedere a mai existat în Legea învățământului din 1995, potrivit căreia ”au dreptul să se înscrie la concursul de admitere absolvenții de liceu, cu sau fără diploma de bacalaureat. La concursul de admitere în școlile sanitare postliceale se pot înscrie numai absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.