Preledintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, a depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru numerotarea tuturor imobilelor și instalarea de plăcuțe cu numele străzilor.

Potrivit proiectului de lege, primăriile vor avea obligația ca în termen de un an să monteze în toate intersecțiile şi pe toate străzile indicatoare cu numele acestora, iar pe fiecare casă sau bloc – plăcuţe cu numărul poştal corect.

“Am convingerea că parlamentarii vor vota iniţiativa legislativă a PMP pentru a ordona străzile din întrega ţară.
Este inacceptabil ca serviciile de Ambulanță sau echipajele de poliție să eșueze în misiunile lor din cauza unui lucru atât de banal, dar foarte important. Mai mult, fiecare dintre noi s-a confruntat în repetate rânduri cu dificultatea de a găsi o stradă sau de a identifica numărul casei sau al blocului pe care îl căutam. De aceea, de acum încolo, nicio stradă fără nume, nicio casă fără număr!
Pe termen lung, implementarea acestei măsuri va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii prin reducerea noxelor din atmosferă şi prin reducerea nivelului de zgomot din localităţi, dar și prin o mai bună orientare a turiştilor străini şi îmbunătăţirea imaginii României în contextul adaptării sale la practicile europene”, a declarat Tomac.
 
Conform proiectului de lege, indicatoarele stradale vor fi fixate în loc vizibil şi vor fi verificate periodic, cel puţin odată pe an, iar plăcile cu numere poştale se vor fixa pe fiecare imobil în loc vizibil şi vor fi verificate periodic cel puţin odată la doi ani.

Cheltuielile generate de punerea în aplicare a acestei iniţiative legislative se vor efectua începând cu anul 2017, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetele locale, respectiv a instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetele locale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.

Comments

comments