Proiect de eTwinning între Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești şi Manavgat-Ozel Akdeniz Bșary Koleji din Antalya

Proiect de eTwinning între Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești şi Manavgat-Ozel Akdeniz Bșary Koleji din Antalya.

Școala Gimnazială ”Ion Pillat” este beneficiara unui proiect eTwinning cu un colegiu privat din Antalya, proiect ce s-a desfășurat în două etape: realizarea unui proiect în care copiii s-au întâlnit în mediul virtual şi o vizită „în persoană” în Turcia, la colegiul partener.

În prima etapă, a fost realizat un proiect comun în spațiul virtual pe platforma eTwinning, în care au fost implicați 57 de elevi voluntari, din cele două școli, care au comunicat în limba engleză, au împărtășit elemente de cultură, tradiție, sărbători, educație. Ei au realizat prezentări și filme despre școlile și orașele lor, care au fost postate pe Twinspace, comunitatea școlilor din Europa.

Cea de-€a doua etapă urmează să se desfășoare în perioada 10-14 iunie, când 14 copii din Școala Gimnazială ”Ion Pillat” Pitești (Banu Iris Ana –Maria, Andrieș Ayan, Mara Șerbănică, Ciocîrlan Daria, Niță Irina, Gheorghe Ana-Maria, Vlad Găvănescu, Răzvan Bituleanu, Alexandru Bîlă, David Mutuleasa, Manolescu Patrick, Vlad Deaconescu, Andrada Stănculescu , Tudor Alexandru) vor pleca în Antalya înșoțiți de prof. Georgeta Petre și Andra Minea.

Chiar dacă își cunosc partenerii doar în spațiul virtual copiii au reușit să descopere multe despre cultura, tradiția și istoria Turciei de la partenerii lor. Acum, ei vor avea şansa să trăiască şi în realitate această experiență și sunt pregătiți să arate partenerilor lor dansurile, costumele tradiționale românești şi să să joace împreună teatru în limba engleză, limba de comunicare a proiectului. Doamnele profesoare vor prezenta colegilor sistemul educațional românesc.

Cu respect față de munca tuturor elevilor dna. Prof. Georgeta Petre, coordonatoarea proiectului, consideră că prin astfel de activităţi se adaugă prestigiu și valoare europeană școlii în care își desfășoară activitatea și pe această cale mulțumește părinților pentru încredere și sprijinul acordat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here