Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat. 25 de argeşence se pot califica în meseria îngrijitor bătrâni la domiciliu

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță începerea derulării cursurilor de calificare din cadrul proiect strategic întitulat „.Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piața inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”,

proiect construit pentru femeile angajate în sistemul sanitar public sau privat.

25 de femei din județul Argeș, orașul Câmpulung, vor participa începând cu data de 03.08.2014 la programul de formare profesională ce vizează calificarea de îngrijitor bătrâni la domiciliu.

Până în luna martie 2015, 50 de femei deja finalizaseră cursurile de calificare, însă în cadrul proiectului s-a mai suplimentat derularea unei grupe de calificare, respectiv 25 de participante, deoarece interesul surescitat de calitatea formării și beneficiile participării la activitățile proiectului a fost foarte crescut.

În urma parcurgerii acestei calificări, participanții vor dobândi competente precum: acordarea îngrijirilor igienice, acordarea primului ajutor, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, asistarea alimentației și administrarea alimentelor, supravegherea stării de sănătate a bătrânului asistat, competențe utile tuturor femeilor angajate în sistemul sanitar.

Cursul se va încheia prin evaluarea cunoștințelor dobândite prin desfășurarea testelor aferente acestor calificări. In urma evaluării finale, participanții vor fi certificați cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute ANC.

Mai mult, persoanele certificate din grupul țintă vor primi la finalizarea cursurilor o subvenție în valoare de 1068 lei/persoană, condiționată de participarea persoanelor la orele de curs de teorie (120 de ore) și practică (240 de ore) în afara orelor de program, cât şi de promovarea examenului aferent și obținerea certificatului de calificare. De asemenea, participantele vor primi și materiale necesare desfășurării  instruirii  teoretice și practice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.