Proiect. 4 zile de muncă de acasă pentru părinții cu copii mai mici de 8 ani!

Părinții ai căror copii au până în 8 ani ar putea munci de acasă 4 zile în fiecare lună, potrivit unui proiect de lege ce va fi depus în Parlament. Zilele de telemuncă vor putea fi efectuate fie una pe săptămână, fie consecutiv.

În cadrul dezbaterii „Probleme la zi”, de la Radio România Actualități, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a precizat că este vorba de un proiect care are la bază o directivă a Uniunii Europene din 2019, care presupune găsirea unui echilibru între viața de familie și cea profesională.

Alina Gorghiu: „E important să ajungem și noi la o formulă optimă, în care acești părinți, familii tinere care au copii sub 8 ani de zile, să reușească să împace așa cum trebuie și serviciu și viața în care trebuie să fie alături de cei mici într-o mai mare măsură. Sigur că mă aștept să obținem sprijin cât se poate de repede. Directiva asta trebuia să o transpună Ministerul Familiei încă din august anul trecut.”

La rândul său, deputatul PSD Adrian Solomon, spune că proiectul depus de liberali nu este o noutate, existând încă din 2018 legea telemuncii. Deputatul USR Cristian Seidler este de părere că nu timpul liber al părinților pentru copii este o problemă, ci construirea de noi spații în infrastructura școlară. În opinia reprezentantului formațiunii AUR, deputatul Alin Coleșa, aceste propuneri legislative vor avea doar un rol paliativ.

Alin Coleșa: „Sunt niște chestiuni simbolice, paliative. În primul sens, a spus deja, este dublă reglementare. Deja se aplică, acolo unde este posibil, creează birocrație. Părintele care beneficiază trebuie să dea declarație pe proprie răspundere că celălalt nu beneficiază ș.a.m.d.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.