De Paști, două mii de şoferi au rămas fără permise! Mai puține victime pe șosele

Peste 20.000 de amenzi contravenţionale au fost aplicate în cele patru zile libere ale Sărbătorilor de Paşte, iar 2.000 de şoferi au rămas fără permise pentru că au încălcat regulile de circulaţie anunţă Ministerul de Interne în bilanţul prezentat marți, 18 aprilie.

Comparativ cu Sărbătorile de Paşti de anul trecut, anul acesta s-au întregistrat mai puţine infracţiuni şi accidente de circulaţie, a explicat purtătoarea de cuvânt a MAI, comisar-şef Monica Dajbog.

Monica Dajbog: „Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 571 de autori de infracțiuni și au aplicat peste 23.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9,6 milioane de lei. Față de anul trecut numărul infracțiunilor comise cu violență a scăzut cu 23%. În urma neregulilor constatate în trafic, au fost retrase peste 680 de certificate de înmatriculare și au fost reținute aproape 2.000 de permise de conducere, dintre care 37 pentru un consum de droguri sau de alte substanțe interzise. Numărul victimelor accidentelor grave de circulație înregistrate începând de joi a scăzut cu aproximativ 36 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 53% față de anul 2021”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.