Programul Verde va fi aprobat săptămâna viitoare! De acesta vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi cele juridice

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că săptămâna viitoare va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern noua variantă a Programului Casa Verde, denumit Programul Verde, de care vor beneficia nu doar persoanele fizice, ci şi cele juridice, prin care se urmăreşte reducerea drastică a consumului la utilităţi.

 

„Programul nu se va mai numi Casa Verde, se va numi Programul Verde, pentru că nu vreau ca numai cetăţenii să poată să îşi pună panouri solare pe casă. Dorim ca programul să fie extins şi la alte tipuri de îmbunătăţiri astfel încât utilităţile plătite de fiecare dintre noi să fie în scădere. Deci un program îmbunătăţit, dar se numeşte Programul Verde pentru că ne-am gândit şi la unităţile administrative care să beneficieze de această facilitate.

Ne-am gândit ca această facilitate să fie aplicată inclusiv societăţilor comerciale, deci persoanelor juridice. Sper să putem să îl lansăm – pentru că vom scoate Hotărârea de Guvern săptămâna viitoare, nu cred, ci sigur. Este un proiect ambiţios, de care România are nevoie şi un proiect prin care clădirile din România să arate altfel, iar utilităţile plătite de către români să fie reduse până la aproximativ 70-80%”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here