Programul Rabla s-a terminat deja. Mai sunt tichete doar pentru maşinile eco

Programul Rabla s-a terminat deja. Toate cele 13.000 de tichete electronice destinate persoanelor fizice au fost rezervate dar cererea a fost cu mult mai mare.

De aceea, dealerii auto cer suplimentarea fondurilor sau alocarea banilor necheltuiţi pe maşinile electrice către cumpărătorii de maşini obişnuite.

Anul acesta se vor vinde 18.000 de maşini noi prin program, faţă de cele 20.000 în 2015, deci cu aproximativ 2000 de maşini mai puţin decât anul trecut tocmai din cauza faptului că o bună parte din suma alocată pentru acest program. 75 de milioane de lei, a fost dată pentru maşinile ecologice. Din păcate doar 1% din această sumă a fost deja cheltuită.

Veştile mai puţin bune vin din faptul că timbrul de mediu, care finanzează acest program, este în vizorul autorităţilor europene, iar Guvernul trebuie să schimbe acest tip de impozit cu unul care să nu încalce legislaţia comunitară. Cum încasările pentru acest program sunt incerte, banii ar putea fi alocaţi de la bugetul necheltuit pentru maşinilor electrice şi hibrid.

„€Zvonurile că programul Rabla va începe au fost din februarie. Deci toată lumea a avut timp să facă rezervări. e un succes pentru toată lumea: maşinile vechi au fost casate foarte repede şi maşinile noi au intrat în piaţă şi totodată în economie, pentru că noi vindem maşini cu TVA” Nicolae Sorescu, directorul unui dealer auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here