Profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii din clasele la care predau

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzut ca profesorii să nu mai poată face meditaţii cu elevii de la clasele unde predau. Ministrul Educației crede că este de bun simț ca un profesor să nu facă meditaţii cu elevii cărora le predă la şcoală.

Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului România educată- şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu marţi, la TVR.

Ministrul Educației a precizat că din comisie vor face parte „profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur” şi care au și experienţă în inspecţia şcolară. „După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”, a delarat Cîmpeanu. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here