Profesorii care dau meditații, obligați de ANAF să aibă casă de marcat

0
57

Profesorii care dau meditații, obligați de ANAF să aibă casă de marcat. Profesorii care fac meditaţii sunt obligaţi să aibă casă de marcat, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală! Primul şi cel mai important pas este să-şi declare veniturile şi să plătească impozit pentru ele.

Cristian este profesor de matematică de 38 de ani. În ultimii doi, a făcut doar meditaţii. Trăieşte din asta şi o face în mod legal. Totuşi, ca să aibă o casă de marcat şi un SRL nu a fost deloc uşor.

„Nu poți să o faci singur, pentru că ai nevoie de atâtea aprobări, încât e aproape imposibil. Mi-am luat casă de marcat, a durat 5 zile să îmi vină din nu știu ce depozit, am fiscalizat casă de marcat, trebuie să te duci la vreo 3 sucursale de ANAF să faci asta. Eu lucrez puțin pe zi, cu câte un singur elev. Dar totuși mi s-a părut normal să întrăm intr-o legalitate”, a povestit Cristian, pentru Antena 3.

Investiţia pentru intrarea în legalitate a fost de 1800 de lei, povesteşte profesorul. În plus, plăteşte lunar 100 de lei contabilei, iar la fiecare trei luni cei 3% datoraţi statului.

Asta ar vrea ANAF să facă fiecare profesor care ţine meditaţii. Cei mai mulţi lucrează însă la negru, în baza înţelegerii cu familia.

Profesorii care nu-şi declară veniturile oblinute din meditaţii riscă oricând să fie verificaţi de fisc. Conform legii, orice bun personal sau venit suplimentar, care nu are acoperire în documentele fiscale, poate fi pus sub sechestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here