Pfizer a solicitat FDA autorizația de utilizare de urgență pentru pilula sa antivirală experimentală împotriva COVID-19

0
46

Pfizer a solicitat FDA autorizația de utilizare de urgență pentru pilula sa antivirală experimentală împotriva COVID-19. Pfizer a anunțat, marți, că solicită autorizație pentru utilizare de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a pilulei sale antivirale experimentale COVID-19, cunoscută sub numele de PF-07321332 sau Paxlovid.

Pilula urmează să fie administrată în combinație cu un medicament antiviral mai vechi numit ritonavir și este menită să trateze formele ușoare și medii ale bolii cauzate de COVID-19 la pacienții cu risc crescut de spitalizare sau deces, a mai transmis compania.

La începutul acestei luni, Pfizer a anunțat rezultatele studiului său asupra efectului acestei pilule, spunând că o analiză intermediară (făcută înainte ca studiul să se încheie) a arătat o reducere cu 89% a riscului de spitalizare sau deces din cauza SARS – CoV – 2 în rândul persoanelor cărora li s-a administrat medicamentul în primele trei zile de la debutul simptomelor.

Pfizer spune că investește până la aproximativ un miliard de dolari în fabricarea și distribuția acestui tratament.

De asemenea, Merck și Ridgeback Biotherapeutics caută autorizarea FDA pentru utilizarea de urgență a unei pilule antivirale cunoscute sub numele de molnupiravir. Un comitet consultativ FDA este programat să se întrunească pe 30 noiembrie pentru a discuta cererea.

Molnupiravir a devenit primul antiviral oral care a fost autorizat pentru tratamentul COVID-19, primind aprobarea de la Agenția de Reglementare a Medicamentului și Produselor de Sănătate din Marea Britanie, la începutul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here