Producătorii pregătesc scumpirea pâinii! Cât va costa o franzelă de 300 de grame. Producătorii de pâine din România se pregatesc de scumpiri. Creşterea preţului vine după scumpirea făinei, a uleiului, a curentului şi a carburanţilor.

Patronii din panificaţie anunţă că franzela de 300 de grame va costa 1,5 lei bucata de la 1,2-1,3 lei în prezent, cât costă acum.

Evoluția crescătoare a prețului se datorează în principal scumpirii materiei prime principale: făina. ”În acest moment, prețul fabricii angro este între 0,95 și 1 leu, franzela fresh 300 de grame neambalată. Ca și estimare va ajunge undeva la 1,10 lei 1,20 prețul angro al fabricii de pâine, astfel încât pe raft va fi 1,40 -1,50. Acest lucru se va întâmpla foarte rapid, că deja materiile prime sunt în creștere. Ca să ne asigurăm o rentabilitate minimă va trebui să umblăm puțin la preț în sens crescător. În bugetul unei familii nu cred ca e atat de mult. Este o sumă, dar cred ca se poate depăși momentul”, a spus Bogdan Iosif, administratorul unei fabrici de pâine din Urlaţi.

De asemenea și celelalte materii prime au înregistrat creșteri substanțiale: drojdia +20%, uleiul de palmier +50%. Scumpiri s-au produs și la energia electrică, gazele naturale, motorină, benzină etc.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI