Bogdan Licu, procurorul general interimar al României, a declarat luni, 14 martie, că procurorii „nu pot face mare lucru” în cadrul anchetei privind decesul a trei bebeluși din Argeș, diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, deoarece anchetatorii nu au primit deocamdată un punct de vedere de la Ministerul Sănătății.

„Din păcate, în acest dosar nu putem face mare lucru în acest moment. S-au făcut audieri, s-au făcut autopsiile celor trei bebeluși. Organele de poliție au participat efectiv la efectuarea autopsiilor. Nu s-a reușit, până la acest moment, să se identifice cauza acelei nenorociri, că altfel nu pot să îi spun. În momentul în care vom avea un punct de vedere clar de la Ministerul Sănătății cu ceea ce s-a întâmplat acolo, putem să vedem ce facem și noi mai departe. Sincer, nu prea avem ce să facem”, a declarat Bogdan Licu.

Pe 10 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar de cercetare penală în cazul morții unei fetițe în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic.

Procurorii s-au sesizat din oficiu și au început cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. După doar o zi, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Comments

comments