Grupul infracţional a organizat pe raza municipiului Piteşti o reţea clandestină de distribuţie şi vânzare a ţigărilor provenind din contrabandă.

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 34 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Argeş, Suceava, Satu-Mare şi Galaţi, pentru probarea activităţii a 16 persoane bănuite de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional, contrabandă şi spălare de bani.

La data de 19 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, efectuează 34 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă şi spălare de bani.

La activităţi participă şi poliţişti de combaterea a criminalităţii organizate din Suceava, Galaţi şi Satu-Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu 4 efective canine “detectare tutun”.
 
Sunt efectuate 27 de percheziţii pe raza judeţului Argeş, 2 în judeţul Suceava, 2 în judeţul Satu-Mare şi 3 în judeţul Galaţi, la persoane bănuite că, începând cu anul 2014, ar fi constituit sau, după caz, ar fi aderat ori sprijinit o grupare infracţională organizată, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani.

Pentru atingerea scopului infracţional, aceştia ar fi organizat pe raza municipiului Piteşti o reţea clandestină de distribuţie şi vânzare a ţigărilor provenind din contrabandă, asumându-şi fiecare roluri bine stabilite privind aprovizionarea, distribuţia, depozitarea, vânzarea, fiind stabilite legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava, Galaţi şi Satu-Mare.
34 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Piteşti, în vederea audierii. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Comments

comments