UPDATE: Marti, 9 decembrie, Camera Deputaţilor a votat ridicarea imunităţii deputatului Cătălin Teodorescu, ceea ce înseamnă că acesta poate fi arestat în dosarul retrocedărilor ilegale, în care este reţinută şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT.

Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri cererea DNA privind încuviințarea arestării deputatului PDL Cătălin Teodorescu, cercetat în dosarul retrocedărilor. Comisia de numărarea a voturilor din Camera Deputaţilor a anunţat în plen că cererea de încuviinţare a arestării deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit numărul necesare de voturi, scorul fiind de 146 voturi “pentru” şi 101 “împotrivă”. Un singur vot mai era necesar pentru ca Teodorescu să poată fi arestat. Votul este secret cu bile.

Astfel, şi-au înregistrat prezenţa 292 de deputaţi, iar încuviinţarea se face cu jumătate plus unu din cei prezenţi, ceea ce ar înseamna 147 de voturi “pentru”.

 

UPDATE: Marți, 2 decembrie, Comisia Juridică din Camera Deputaților a încuviințat cererea de arestare formulată de DNA pentru deputatul Cătălin Teodorescu. Curios este faptul că aceeași comisie nu a ajuns la un consens și în privința deputatului UDMR Marko Attila. Astfel, doar 13 membri ai Comisiei Juridice au votat în favoarea cererii DNA, neîntrunindu-se numărul de voturi necesar pentru arestarea deputatului UDMR. Deși votul ar fi trebuit să fie secret, cei din comisie au votat cu pixuri roșii și verzi, astfel știindu-se că, spre exemplu, PSD a votat contra arestării lui Attila, iar opoziția in favoare.

 

Membrii Comisiei juridice din Camera Deputaţilor vor supune spre aprobare, săptămâna aceasta, cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Marko Attila (UDMR) şi Cătălin Teodorescu (PDL), implicaţi în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, afacere din care statul a fost păgubit cu 60 de milioane de euro.
În situaţia în care deputatul Cătălin Teodorescu va fi găsit vinovat în dosarul restituirilor, acesta riscă să-şi piardă toată agoniseala de-o viaţă, deoarece săptămâna trecută procurorii DNA au pus sechestru pe averea parlamentarului în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro.
Conform declaraţiei sale de avere, Cătălin Teodorescu deţine: bijuterii în valoare de 20.000 de euro, un ceas de aur de 6.000 de euro, terenuri şi pădure la Căteasca, Bucureşti, Ilfov şi Voluntari. De asemenea, Teodorescu mai are o casă în Bucureşti, o alta în Voluntari, dar şi mai multe spaţii comerciale şi de producţie în comuna Căteasca.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI