Prins în flagrant în timp ce dădea mită unui polițist pentru a obține permisul auto

Prins în flagrant în timp ce dădea mită unui polițist pentru a obține permisul auto. Ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au organizat, la data de 01.04.2022, prinderea în flagrant a unei persoane fără calitate specială, după ce a remis, cu titlu de mită, suma de 300 euro, către un agent de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Bistrița-Năsăud.

”Contra acestei sume de bani, mituitorul i-a solicitat agentului de poliție să îl ajute să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere categoria B. Constatarea infracțiunii flagrante s-a realizat în urma denunțului formulat la S.J.A. Bistrița-Năsăud de către agentul de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Bistrița-Năsăud, sesizare înaintată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, competent în soluționarea cauzei.

În cauză, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru infracțiunea de dare de mită, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Biroul Informare și Relații Publice al Direcției Generale Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here