Pe 9 august 2011, un autoturism cu bijuterii, care trebuiau să ajungă la o expoziţie, a fost obligat de mai mulţi indivizi înarmaţi, cu feţele acoperite, să tragă pe dreapta. Atacatorii au spart geamurile autoturismului care transporta bijuteriile şi au furat aurul. Din primele cercetări a rezultat că autoturismul care transporta valori nu era specializat în astfel de operaţiuni, fiind o maşină obişnuită. Hoţii erau cu un autoturism de culoare neagră cu girofar şi baston tipic Poliţiei Rutiere.

Maşina transporta 22 de kilograme de bijuterii din aur. Joi una din cele trei persoane suspectate că au participat pe 9 august 2011, pe autostrada Bucureşti – Piteşti, la o tâlhărie asupra unui cetăţean turc, din maşina căruia au luat peste 22 de kilograme de bijuterii din aur, a fost prinsă în Sectorul 3 din Bucureşti de către poliţiştii de la Direcţia Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei şi de la IPJ Argeş – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Argeş, cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică. Din primele cercetările s-a stabilit că acesta este unul dintre principalii suspecţi de comiterea tâlhăriei cu consecinţe deosebit de grave care a avut loc în 9 august 2011, pe a Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 85. Suspectul a fost audiat în această dimineaţă la sediul Parchetului Tribunalului Argeş, urmând să fie reţinut şi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă. Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, spuneau atunci surse judiciare, care precizau că aurul nu era asigurat. Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitală în urma jafului comis în 9 august 2011, pe autostrada Bucureşti – Piteşti, a fost estimat la 650.000 de euro, potrivit anchetatorilor. Parchetul Tribunalului Argeş a deschis atunci un dosar în cazul jafului de bijuterii. Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei, potrivit datelor din 2011. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Suspectul a fost luat din clubul iubitei lui, modelul Mădălina Secuianu

Simion Chirilă IP Rustem, de 35 de ani, din Bucureşti a fot identificat în urma analizării probelor AND prelevate din autoturismul găsit abandonat în  urmă cu un an, în Bucureşti. În momentul în care a fost ridicat de poliţişti, Simion Chirilă Rustem se afla la petrecerea de  inaugurare a clubului pe care prietena sa, modelul Mădălina Secuianu, îl deţine. Simion Chirilă Rustem a negat acuzaţiile procurorilor în faţa presei: “Acuzaţiile procurorilor mi se par foarte urâte! Nu sunt vinovat!”, a declarant acesta înainte de a fi urcat în dubă pentru a fi dus în faţa instanţei. Anchetatorii au mai precizat că suspectul are antecedente penale, el fiind condamnat pentru furt şi folosirea unor însemne de stat, atât în România cât şi în Germania. Mai exact, acesta obişnuia să se deghizeze în poliţist, oprea maşinile în trafic şi apoi comitea tâlhării.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI