Primul caz de gripă aviară H5 la om, în SUA. Este al doilea caz în lume

22 June 2020, North Rhine-Westphalia, Rheda-Wiedenbrück: Helpers from the German Red Cross (DRK) walk along a garden path to the entrance of an apartment building. 40 mobile test teams are on the road that day to visit employees of the Tönnies company at home in their quarantine. They check whether they can be found there and also test the people who live with them in a household. Photo: David Inderlied/dpa - ATTENTION: Person(s) has (have) been pixelated for legal reasons,Image: 534621010, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no

SUA anunță primul caz de gripă aviară H5 la om. Este al doilea caz la nivel mondial, primul fiind anunțat în Marea Britanie în decembrie 2021. Primul caz uman cunoscut de gripă aviară H5 în Statele Unite a apărut la o persoană din Colorado, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), scrie Mediafax.

Persoana a fost testată pozitiv pentru virusul gripei aviare A(H5) și a fost implicată în sacrificarea păsărilor de curte despre care se presupune că au avut gripa aviară H5N1, a precizat CDC într-un comunicat. „Acest caz nu schimbă evaluarea riscului uman pentru publicul larg, pe care CDC îl consideră scăzut”, a adăugat agenția.

Pacientul a raportat oboseală timp de câteva zile ca fiind singurul simptom și și-a revenit de atunci, a precizat CDC, adăugând că acesta a fost izolat și tratat cu un medicament antiviral antigripal.

La nivel mondial, acesta este al doilea caz uman asociat cu acest grup specific de virusuri H5, a precizat CDC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here